Hvis du er typen, der er glad for at rejse, har du sikkert stået i situation, hvor du har haft brug for et godt glattejern, som ikke fylder for meget. For når det kommer til at rejse, er det vigtigt, at der er plads til det hele i kufferten. Og øverst på listen står glattejernet – sandsynligvis – ikke. Det er her, at et rejseglattejern kommer ind. Samme performance – men fylder ikke så meget. Herunder har vi udarbejdet en dybdegående vejledning og rejseglattejern test, som kan hjælpe dig med at finde det rejseglattejern, som passer perfekt til dig. Måske er det blot inspiration, du er på udkig efter – eller måske har du din tvivl om, hvorvidt den ene model er bedre end en anden. Alt dette besvarer vi på herunder, hvor vi også har udvalgt adskillige rejseglattejern, som er på toppen af markedet.
Indhold i denne artikel
Rejseglattejern test
Når det kommer til glattejern til rejsebrug, får du typisk, hvad du betaler for. Dermed ikke sagt, at du ikke kan finde et formidabelt glattejern til få penge – men det er typisk ikke her, at du vil gå ned i kvalitet. Når det så er sagt, så fremhæver vi altid adskillige produkter i forskellige prisklasser – vi er nemlig ikke alle ens; og vi har ikke alle samme behov. Du kan dermed også læse forskellene på de forskellige rejseglattejern samt fordele og ulemper.
Rejseglattejern test: De bedste rejseglattejern
Der er forskellige ting at kigge efter, når du er på udkig efter et rejseglattejern. Først og fremmest må glattejernet ikke ødelægge dit hår – det er klart. Derudover må den heller ikke ødelægge sig selv (der er sket mange uheldige tilfælde af ødelagte glattejern gennem tiden – og du vil ikke være en del af statistikken). Derfor har vi nogle få punkter, som vi altid gerne ser, skal være tilstede i hos det bedste rejseglattejern.
- Pladerne i glattejernet skal være overfladebehandlet og keramiske
- Når glattejernet ikke har været i brug, skal den automatisk kunne slukke (vigtigt!)
- Den skal naturligvis være hurtig til at varme op
- Have en stabil og høj temperatur (typisk her at rejseglattejern går lidt på kompromis)
Læs om de forskellige produkter i vores rejseglattejern test nedenfor.
HH SIMONSEN MIDI Styler
MIDI styler fra HH SIMONSEN® er en lille, charmerende og særdeles praktisk glattejern, som er perfekt til at tage med på farten. Det er ikke altid at stor og fyldt med funktioner er det rette valg – selvom man er lille, kan man godt klare det nødvendige. Og det er her, at Midi Styler kommer ind i billedet, hvor den – trods sin størrelse – er et must-have på turen.
🟢 Temperaturjustering mellem 120 og 230 grader
🟢 Har en hurtig opvarmning af varmeelementer
🟢 2,7 meter gummiledning – rigelig til behovet
🟢 Har Dual function (110V-240V)
🟢 Der er 5 års garanti på el-artikler fra HH Simonsen v. Nicehair.dk
i samarbejde med PriceRunner
HH SIMONSEN Pocket Straightner
Pocket Straightener er også fra HH SIMONSEN. Et lille og utrolig let glattejern, som er den perfekte makker på rejsen. Det er det perfekte valg til korthårede. Her kan du umuligt gå galt i byen, hvis du blot er på udkig efter et glattejern, som du er sikker på, ikke kommer til at knække sammen. Et produkt af HH SIMONSEN, hvor du er sikker på, at der er udviklet, så den er absolut bedst i denne prisklasse.
I forhold til f.eks. Midi Styler er der tænkt en smule mere over rejseaspektet hos Pocket Straightener. Der medfølger nemlig en varmepose, størrelsen er lille, har en hurtig opvarmning og efterlader dig bare med et fantastisk look.
Som altid med HH SIMONSEN produkter er der 5 års garanti på fra købsdato.
🟢 En kompakt størrelse – virkelig gennemtænkt rejseprodukt
🟢 Har dualvoltage funktion – perfekt til rejsebrug
🟢 Har en maks temperatur på 200 grader
🟢 Adskillige stling muligheder med udvidede kurvede kanter på pladerne
🟢 2 meter ledning
🟢 En varmepose medfølger
Pocket Straightener er desuden skabt med turmalin keramisk teknologi, som efterlader dit hår helt krusfrit. Og med PTC varmesystemet er du sikret, at den altid er hurtig til at varme op. For vi ved jo alle godt, at du i forvejen er lidt for sent på den, inden du tænder for dit glattejern. Uanset om du er afsted på ferie eller ej.
i samarbejde med PriceRunner
Rejseglattejern test: Sådan vælger du det rigtige
Ovenstående har vi udvalgt en række forskellige rejseglattejern, som du måske – eller måske ikke – kan bruge til dit behov. Herunder vil vi gerne hjælpe dig igennem, hvordan du så rent faktisk vælger den ene frem for den anden. Der er nemlig en del forskellige ting, du skal tage hensyn til.
Glatteoveflade på rejseglattejern
Når du rejser er du typisk i andre lande. Og det betyder også, at du typisk er udenfor det klima, som du selv kender til. Er du typen, der bliver hårdt ramt af andre luftfugtigheder i form af hår som en puddelhund, så er der nemlig nogle bestemte overflader, som måske er mere egnet til dig.
Keramisk overflade på glattejernet
For at dit rejseglattejern bedre kan holde på varmen, bør det have en keramisk overflade. Det er her, at et godt rejseglattejern adskiller sig fra et dårligt (og typisk meget billigt) glattejern. De billige har nemlig en overflade af stål – og derfor er de rigtig svære at varme op og giver dig samtidig en dårlig fordeling af temperaturen.
Med en keramisk overflade derimod, kan dit glattejern bedre holde på varmen og fordele temperaturen ligeligt henover dit hår.
Størrelsen på rejseglattejern
Er du afsted på tur med kuffert eller rygsæk, er plads noget af det, du bør have i tankerne, når du skal vælge det rigtige rejseglattejern. Ligeledes er det vigtigt at huske på, hvordan prioriteringen af et glattejern til ferien er – kan du nøjes med at købe et lille glattejern, som blot kan det, den skal; nemlig glatte dit hår? Eller skal det være et større produkt, som måske har flere features og derved typisk også lidt større.
Den store fordel ved at vælge mindre glattejern i en reel rejsestørrelse er, at disse typisk er ret billige.
Tips til at glatte hår på rejsen
Uanset om du er hjemme eller afsted på ferie, er det de samme tips og tricks, som gør sig gældende, når du skal glatte dit hår. For en god ordens skyld, har vi inddraget dem i denne artikel, så vi kan tilbyde det hele i én og samme omgang. Så derfor får du herunder vores bedste råd og hvilke ting, du ikke bør gøre, når du glatter håret.
1. Du må IKKE glatte dit fugtige hår
Du skal være absolut sikker på, at dit hår er 100% tørt, før du begynder at glatte det. Kombinationen af glattejern og vådt hår giver dig et resultat, hvor du står tilbage med svitset hår.
2. Glat dit hår en smule af gangen
Et glattejern som kommer på overarbejde er et glattejern, som ikke holder lige så lang tid, som det bør. Derfor anbefaler vi – for din egen og rejseglattejernets skyld – at du glatter det en smule af gangen. Simpelthen tag det i små bidder, så du undgår at glattejernet bukker under.
3. Husk at rense dit glattejern
Det er let at glatte håret og så smutte ud af døren umiddelbart efter. Vi anbefaler dog altid, at du renser dit glattejern så ofte som muligt. Hvis du f.eks. har oplevet at dit glattejern ikke længere glider ordentligt eller hiver fat i dit hår, så er det på tide, at du renser det. Når du renser det, skal du naturligvis huske at trække stikket ud, så du ikke blander vand og elektricitet sammen.
Har du et dårligt glattejern?
Det kan være svært at vide, hvornår du har et dårligt glattejern. Det er i forvejen ret svært at sige, hvornår et glattejern er decideret dårligt eller om det blot er et billigt glattejern i lav kvalitet. Som sagt afhænger mange glattejerns styrke og kvalitet af, hvilken hårtype, du har. Du får typisk, hvad du betaler for – men når du så alligevel skal vælge et nyt, så kig efter et glattejern der varmer hurtigt op (ca. 15-30 sekunder), har en god varmefordeling på pladerne og en god lang ledning, som er roterbar.
Opsummering på rejseglattejern test
Har du allerede sat en alarm for din kommende rejse, gjort din pakkeliste klar og taget stilling til, hvilke seværdigheder, I skal se? Så er det i hvert fald på tide, at du finder ud af, hvad du gør med dit hår, når du er afsted på rejsen. Vi håber at du er kommet tættere på det korrekte valg – men for at opridse det hurtigt, så bør du vælge et rejseglattejern med en keramisk overflade kontra stål. Og du bør også vælge det rejseglattejern, som passer bedst ind i dine tidligere præferencer (dit eget glattejern).
Vi håber du kunne bruge denne rejseglattejern test. Du kan læse vores andre artikler, guides og tests her.
Vil du gerne have dit rejseglattejern med i håndbagagen på flyet? Du kan læse om reglerne for at rejse med håndbagage her.